Двом посадовцям аеропорту «Бориспіль» інкримінують отримання хабарницьких 141 тисячі гривень

03 сентября 2018 г., 09:37:07   1406   0

Прокуратурою Київської області викрито двох службовців ДП міжнародного аеропорту «Бориспіль», які одержали 141 тис грн неправомірної вигоди, – розповідає сайт Генаральної прокуратури України.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Минулого тижня, 29 серпня, прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки (УЗЕ) в Київській області викрито службових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту «Бориспіль», а саме – начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 141 тис грн, яку посадовці вимагали від суб`єктів господарювання за участь в тендерах.

За версією правоохоронців, вказані особи, використовуючи своє службове становище з корисливих мотивів, впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб`єктів господарювання, при цьому отримуючи від останніх неправомірну вигоду (так звані «відкати») в розмірі 10-20 відсотків від загальної суми тендеру.

Під час затримання в одного із обвинувачених вилучено 40 тисяч гривень, іншого – 101 тисячу.

Обвинувачених було затримано у порядку статті 208 КПК України. На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманим особам.

Досудове розслідування за частиною 3 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України триває.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте