Активісти вимагають передати НАБУ справу щодо заволодіння будинком тестем Насірова

05 сентября 2018 г., 14:42:11   1101   0

Прокуратура міста Києва вже 6 років розслідує заволодіння будинком у центрі Києва фірмою ТОВ «Георгієвський резиденс», що належить тестю екс-голови ДФС Романа Насірова, а також сестрі нардепа Олеся Довгого. У зв’язку з відсутністю результатів у справі, юристи проекту «Тисни» (Bihus.Info) звернулись до антикорупційної прокуратури з вимогою передати провадження Національному антикорупційному бюро України, – повідомляє сайт Bihus.Info.

Фото ілюстраційне, взяте з відкритих джерел

Як розповідають у Bihus.Info, будинок на Рейтарській 5-8 розташований в межах охоронної (буферної) зони «Софії Київської» і визнаний речовим доказом згідно постанови від 31 жовтня 2017 року.

На думку прокуратури Києва, будівля була набута за заниженою ціною. За даними слідства, Фірма ТОВ «Георгієвський резиденс» купувала нерухомість шматками (з 2015-го по 2017-й рік). Загальна сума склала 4,06 млн грн, що за нинішнім курсом у розрахунку на загальну площу будівлі 2315 кв м становить $65 за «квадрат».

Тоді як квартири на Рейтарській продаються нині по $2500 за «квадрат».

Наразі будівля площею 2315 кв м належить ТОВ «Георгієвський резиденс». В липні 2018-го суд наклав арешт на половину будівлі – заборонив фірмі відчужувати приміщення, але дозволив ними користуватися.

Половина статутного капіталу ТОВ «Георгієвський резиденс» належить Олександру Глімбовському, тестю звільненого глави ДФС Романа Насірова. Решта 50% – сестрі народного депутата Олеся Довгого Оксані Гуляєвій через ТОВ «Рейтерс».

Через затягування прокуратурою міста Києва справи про незаконне заволодіння будинком на Рейтарській 8-5 (провадження розслідується з 2012-го року), юристи та громадські активісти проекту Bihus.Info вимагають передати справу детективам НАБУ і провести об’єктивне розслідування.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте