НАБУ з’ясовує, як суддя віддала росіянам трубопровід за 8 мільйонів доларів

06 сентября 2018 г., 14:19:48   977   0

Суд дав доступ детективам НАБУ до оригіналів матеріалів справи щодо визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова», яку розглядав Господарський суд Рівненської області.

Фото - ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Солом’янського суду.

Вищезгадані трубопроводи були збудовані за часів Радянського Союзу і перебували у загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності трубопроводи протяжністю 1 433 км мали перейти у власність держави України на підставі правонаступництва.

Однак службові особи Дочірнього підприємства «Прикарпатзахідтранс» Російської акціонерної компанії «Транснафтопродукт» зазначені трубопроводи у власність України не передали. Станом на 1 листопада 1992 вартість майна оцінено у 8,18 млн доларів.

У 2011 році Господарський суд Рівненської області задовольнив позов заступника Генерального прокурора і витребував частини нафтопродуктопроводів  у російської компанії, визнавши право власності за державою Україна. Апеляційний та Вищий господарський суд у 2014-2015 рр. рішення підтвердили.

Загалом розгляд позову і вирішення його на користь держави тривало 10 років.

Але 21 квітня 2015 року суддя Господарського суду Рівненської області Ярослава Гудзенко за одне засідання за заявою «Прикарпатзахідтранс» про перегляд за нововиявленими обставинами вищезгадане рішення скасувала.

Детектив повідомив, що на підтвердження до заяви були подані два акти на списання, що видані ВАТ «Південно-Кавказький Транснафтопродукт» ще у 2002 році (13 років тому), а також три листів, відповідно заступника Міністра палива та енергетики Російської Федерації, того ж ВАТ «Південно-Кавказький Транснафтопродукт» та листа Представництва Міністерства оборони, що датовані, відповідно 1998 та 1997 роками (більше ніж за 17 років до дати судового засідання), тобто на підставі доказів, які безумовно не могли бути прийняті судом як нові.

У НАБУ вважають, що Гудзенко умисно вчинила дії в інтересах «Прикарпатзахідтранс» з використанням наданої їй влади та службового становища.

У 2016 році нафтопродуктопровід «Прикарпатзахідтранс» продали швейцарській компанії International Trading Partners AG.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте