«Справу рюкзаків» завершено: винен один, термін – умовний

12 сентября 2018 г., 17:47:12   1139   0

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Володимиром Литвином, обвинуваченим у так званій «справі рюкзаків» про розкрадання коштів. Таке рішення 11 вересня оголосив головуючий суддя колегії Віктор Єжов, – інформує «Українська правда».

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Литвин повністю визнав свою провину у шахрайстві та підробленні документів, викрив іншого фігуранта справи, який вже помер, та погодився компенсувати збитки.

У матеріалах справи прокуратура не згадує про сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та його екс-заступника Сергія Чеботаря, справу проти яких закрили місяць тому.

Литвину призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном у два роки.

Він має сплатити 4 мільйони 855 тисяч гривень збитків. Також Литвин компенсує понад 368 тисяч гривень судових витрат.

Обвинуваченого визнали винним за частиною 4 статті 190 (шахрайство в особливо великих розмірах або організованою групою) та частиною 3 статті 358 (використання завідомо підробленого документа). Після оголошення рішення Литвин відмовився коментувати його. Раніше стало відомо, що він уклав угоду з прокурором.

УП нагадує, що у справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ восени 2017 року було затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією «Turboseo».

5 квітня 2018 року правоохоронці повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

У НАБУ тоді зазначили, що після того, як захист ознайомиться зі справою,  вона буде передана до суду.

Однак у липні стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу проти Авакова-молодшого та Чеботаря.

Третій фігурант справи так званих «рюкзаків Авакова» про розкрадання коштів Володимир Литвин вирішив взяти провину на себе.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте