САП оголосила про закінчення досудового розслідування щодо заволодінням газу

12 сентября 2018 г., 16:16:51   1146   0

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визнали докази зібрані під час досудового розслідування у справі заволодіння природним газом НАК «Нафтогаз України» достатніми для завершення досудового розслідування, – інформує САП на своїй сторінці у «Фейсбук».

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Відтак днями прокурорами САП прийнято рішення про достатність зібраних доказів для завершення досудового розслідування і стороні захисту надано право ознайомитись з матеріалами у кримінальному провадженні за підозрою службових осіб ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» у заволодінні природним газом НАК «Нафтогаз України» в особливо великих розмірах.

В ході слідства встановлено, що низка осіб, в тому числі службові особи ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природнім газом, що належить НАК «Нафтогаз України» в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

За версією сторони обвинувачення ТЕЦ, що перебувають у власності вказаних підприємств, придбавши у НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ під виглядом використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов’язковою умовою його використання, присвоїли його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП«Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» у обсязі 308 343,474 тис. м3, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд. грн.

10 вересня прокурорами САП погоджено, а детективами вручено п’ятьом підозрюваним остаточні повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), частиною 3 статті 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена організованою групою в особливо великому розмірі) та частиною 2 статті 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування щодо причетності інших осіб до вчинення вказаних злочинів триває.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте