Фігурант справи НАБУ каже, що заявник видав 90 тисяч доларів за хабар гроші, які боргував

14 сентября 2018 г., 14:59:26   802   0

Фігурант справи про можливе отримання хабаря головою Мироцької сільради у Київській області подав позов до заявника про повернення боргу, – повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Оболонського суду Києва від 23 серпня.

Фото - ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як розповідає Інтернет-видання, позов подав Андрій Гриневич, затриманий 25 травня 2018-го разом із головою села і якому слідство відводить роль пособника.

Гриневич стверджує, що Сергій Потоцький, діючи умисно, з корисливих мотивів, шахрайським шляхом, з метою неповернення позики та фактичного заволодіння 90 тис. доларів, шляхом обману правоохоронних органів, себто – співробітників НАБУ, імітував звернення вимагання 90 тисяч доларів хабаря Мироцьким сільським головою.

При затриманні Гриневича гроші та оригінал боргової розписки було вилучено співробітниками НАБУ.

Суд залучив до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Національне антикорупційне бюро України, оскільки можливе рішення суду може вплинути на його права та обов’язки.

Підготовче судове засідання призначено на 22 жовтня о 15.00 у приміщенні Оболонського районного суду Києва.

Як нагадує «Судовий репортер», 3 серпня цього року детективи НАБУ повідомили голові сільради Олександру Деревінському про завершення досудового розслідування за фактом отримання ним 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

За даними слідства, сільський голова за попередньою змовою з пособником вимагав та одержав хабар за затвердження детального плану території садибної житлової забудови орієнтовною площею 90 га у Київській області та вчинення дій задля підписання відповідного рішення сільради.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте