Правоохоронці Криму розслідують масштабну корупційну схему завезення елітних автівок з Еміратів

20 сентября 2018 г., 14:12:29   1001   0

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи Одеської митниці налагодили механізм систематичного отримання неправомірної вигоди від громадян України за переміщення автотранспортних засобів на митну територію України поза митним контролем, – довідався «Ні корупції!» із ухвали Приморського районного суду Одеси від 20 червня.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Слідство ведеться, відомо із тексту ухвали, слідчим відділом поліції Криму під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим.

Слідчого суддю  представники поліції та прокуратури клопотали про накладення арешту на майно, вилучене під час обшуку за адресою у Києві на вул. Голосіївській, зокрема, серед іншого, документи та три автівки марки «Porsche Cayenne».

Як доводять у поліції та прокуратурі, за останні три місяці (тобто весною 2018 року – «Ні корупції!») за участю невстановленої групи службових осіб Одеської митниці спільно з іншими громадянами України, на територію України з Об’єднаних Арабських Еміратів поза митним контролем переміщено близько 50 автомобілів преміум та бізнес класу «Porshe», «Toyota», «Ford» та «Mitsubishi» за попередньо налагодженою схемою. Як інформують правоохоронці, протиправна схема ввезення автівок має наступний вигляд: громадянин України, що проживає тимчасово в Еміратах, скуповує там на аукціонах транспортні засоби, формує партію товару з 10-15 одиниць та відправляє міжнародною корабельно-транспортною компанією на територію України. В подальшому по прибуттю в Одеський порт, під час розформування контейнерів представники ТОВ надають підроблені приватним нотаріусом доручення від громадян нерезидентів України на громадян України щодо дозволу останнім вивезти транспортні засоби з території України на територію Придністровської Молдавської Республіки.

Разом з тим встановлено, що державний інспектор сектору митного оформлення № 1 митного поста «Спеціалізований» Одеської митниці ДФС України (особиста номерна печатка №886) зловживаючи службовим становищем, систематично отримуючи неправомірну вигоду сприяє у переміщенні транспортних засобів поза митним контролем, у зв’язку з цим автомобілі в митному режимі транзит 80 покидають Одеський порт та фактично направляються в Київ на вулицю Голосіївську на територію колишнього Київського Ювелірного заводу для подальшої розборки та реалізації.

Водночас головний державний інспектор відділу митного оформлення № 1 митного поста «Котовськ» пункту пропуску «Платонове-Гоянул Ноу» Одеської митниці ДФС України, зловживаючи службовим становищем, систематично отримуючи неправомірну вигоду закриває транзит без фактичної наявності транспортних засобів на пункті пропуску.

Згаданою на початку ухвалою слідчий суддя Приморського районного суду Одеси відмовив слідчому поліції та прокуророві у клопотанні про арешт вилученого майна. Таке рішення судді підтвердили й в Апеляційному суді Одеської області.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте