«Преса України» безкоштовно відмовилася від 6 гектарів землі ціною у мільярд

20 сентября 2018 г., 17:23:49   1475   0

На ділянці біля станції метро «Шулявська», постійним користувачем якої є Державне видавництво «Преса України» Державного управління справами Президента України, збудують житловий комплекс. Про це свідчать дані Детального плану території (ДПТ), затвердженого 20 грудня 2017 року, – розповідає проект «Наші гроші».

За даними Держкадастру, за адресою проспект Перемоги, 50 є три ділянки загальною площею 6,87 га. Усі вони є державною власністю і перебувають у постійному користуванні ДВ «Преса України».

Ілюстрація з сайту «Наші гроші»

«Наші гроші» відзначають, що якби Держуправління справами продало забудовникам ці 6,87 гектарів хоча б по $50 тисяч за сотку, то держава б отримала за цю землю $34,35 млн, або майже 1 млрд грн. по курсу.

Відповідно до Детального плану територій, ділянку по проспекті Перемоги, 50 виведуть з категорії промислових територій та переведуть до категорії житлової багатоповерхової забудови. У житловому комплексі запроектовано торговельний центр, підземні паркінги, початкова школа на 220 учнів та дитсадок на 160 дітей.

Житловий комплекс (виділено білим кольором), який побудують на місці знесених приміщень ДП «Преса України»

Наразі на цій території знаходиться ряд капітальних будівель та споруд різної поверховості, різного призначення (інженерні, технологічні, комунальні, адміністративні). Замовник («Преса України») планує зберегти адмінкорпус. Нагадаємо, що приміщення в будівлі «Преси України» на Шулявці розглядається під розміщення Державного бюро розслідувань.

Решту корпусів «планується демонтувати у зв’язку з тим, що основні виробничі та складські потужності видавництва розміщені в Києві на ділянці по вул. Героїв Космосу, 6 та 8а».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте