САП втретє кличе підозрюваних нардепів для вручення обвинувальних актів

21 сентября 2018 г., 07:45:17   1002   0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вже втретє викликатиме підозрюваних у так званій бурштиновій справі, фігурантами якої є народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков, для вручення обвинувальних актів. Про це розповідає «Укрінформ» із посиланням на прокурора САП Валентина Мусіяку.

Депутат Борислав Розенблат. Фото з відкритих джерел

«Попередньо викликатимемо на 25 вересня (Полякова, Розенблата і інших підозрюваних разом із захистом – «Укрінформ»)», – сказав Мусіяка.

За його словами, попередні дві спроби вручення підозрюваним обвинувальних актів у цій справі були невдалими.

«Повістки були вручені, однак підозрювані різко захворіли, окрім народних депутатів (Поляков і Розенблат – «Укрінформ»). А ті забажали брати участь у пленарних засіданнях, а не з`являтися на відповідні процесуальні дії», – уточнив прокурор.

Мусіяка додав, що 20 вересня деякі з підозрюваних обіцяли прийти до САП для вручення обвинувальних актів, «однак теж різко захворіли, навіть сьогодні зранку».

«Укрінформ» нагадує, що 19 червня 2017 року детективи НАБУ затримали ряд осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди у сумі понад 300 тис. доларів за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За даними слідства, злочин скоєно за участю народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова. 11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення їх до відповідальності.

15 лютого 2018 року підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Вперше Полякова і Розенблата і їх захист викликали для вручення обвинувальних актів на 14 вересня.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте