ЯК ДЕЯКІ УКРАЇНСЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ОДНОЧАСНО МАТЕРІАЛЬНО ЗАБЕЗПЕЧУЮТЬ “ДНР” ТА УКРАЇНСЬКІ ДЕРЖАВНІ УСТАНОВИ

24 сентября 2018 г., 10:13:26   836   0

Невідмінна від більшості підприємців анексовано Росією Криму, підприємці на території луганської та донецької області, що знаходяться під контролем Росії, не поспішають розривати зв’язки з Україною та її юрисдикцією.

Частка підприємців, не зважаючи на окупацію, продовжують працювати в Донецьку та Луганську, сплачуючи податки саме в український бюджет.

Однак деякі з таких підприємців, через власні компанії, намагаються перебувати на двох стільцях одночасно: матеріально забезпечуючи терористів на захоплених Росією територіях України та вигравати тендери в українських державних установах.

Одним з прикладів таких підприємців є засновники невеликої компанії ТОВ «Фіто-Донецьк». Ця компанія займається продажем комп’ютерного обладнання через інтернет та має інтернет-магазин, під назвою «Спарк».

Відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ТОВ «Фіто-Донецьк» зареєстрована за адресою: м. Донецьк, проспект Дзержинського, будинок 49 "Б". Ця сама адреса вказана на веб-сайті інтернет-магазину «Спарк». Засновниками компанії є донеччани Філатов Олег Володимирович, Філатова Тетяна Петрівна та Хасянов Тагір Рафікович.

Цікаве це підприємство не тим, що продає комп’ютери пересічним мешканцям Донецька, а тим, що продає комп’ютери так званим “міністерствам” терористичної організації “ДНР”.

Наприклад:

На веб-порталі т.з. “міністерства іностранних дєл ДНР” 23 червня 2017 року опубліковане “оголошення про результати проведення процедури запиту цінових пропозицій”, за результатами якого ТОВ «Фіто-Донецьк» є переможцем закупівлі на постачання фотоапарату та обладнання до нього на загальну суму понад 60 000 російських рублів.

Наступним “міністерством” для ТОВ «Фіто-Донецьк» стало т.з. “міністерство промишлєнності та торговлі ДНР”. 14 жовтня 2016 року це т.з. “міністерство” опубліковано на своєму веб-сайті “звіт про результати проведення відкритого конкурсу”, за результатами якого переможцем закупівлі оголошено ТОВ «Фіто-Донецьк». Предметом закупівлі стали декілька десятків стаціонарних комп’ютерів на загальну суму майже 700 тисяч рублів.

І останнім на цей раз міністерством стало “міністерство транспорту ДНР”, яке 6 вересня 2016 року опубліковано на своєму веб-сайті “повідомлення по результатах застосування процедури закупівлі у одного учасника”, відповідно до якого ТОВ «Фіто-Донецьк» визнана переможцем на постачання 9 комп’ютерів та принтерів для цього т.з. “міністерства” на загальну суму понад 200 тисяч рублів.

Отже, на основі викладеної інформації можливо стверджувати, що ТОВ «Фіто-Донецьк» постачало комп’ютерну техніку терористичній організації “ДНР”.

Ймовірно через це, ТОВ «Фіто-Донецьк» не сплачує податки в український бюджет та не працює на підконтрольний Уряду території, маючі філію в Києві (за інформацією з системи «YouControl»).

Однак, в Києві зареєстрована така кампанія як ТОВ «Спарк-Сервіс», засновниками якої є Філатов Володимир Олегович та Філатов Олег Володимирович, адреса яких точно збігається з адресою одного з засновників ТОВ Фіто-Донецьк. У свою чергу, ТОВ «Спарк-Сервіс» розташоване за тією же адресою, що і філія ТОВ «Фіто-Донецьк» у Києві. Також, назва ТОВ «Спарк-Сервіс» подібна до назви інтернет-магазину «Спарк» в Донецьку. Все це може вказувати на те, що в засновниках цих двох юридичних осіб є одна і та ж особа – Філатов Олег Володимирович.

У свою чергу, ТОВ «Спарк-Сервіс» у 2016 та 2017 роках брала участь у державних тендерах. Наприклад, з даними Єдиної системи електронних публічних закупівель «ПроЗорро», 01 листопада 2017 року ТОВ «Спарк-Сервіс» визнана переможцем тендеру на постачання комп’ютерів для Державної установи «Інститут еволюційної екології НАН України».

А 15 грудня 2016 року ТОВ «Спарк-Сервіс» уклала угоду з Відділом освіти Волноваської райдержадміністрації Донецької області на постачання 1-го проектора. 

В соціальній мережі «ВКонтакті» є вірогідна сторінка Філатова Олега Володимировича, і схоже він дійсно полюбляє “ДНР”.

Отже, намагання таких підприємців, як засновники компаній ТОВ «Фіто-Донецьк» та ТОВ «Спарк-Сервіс», “всидіти на двох стільцях”, попри невеликі обсяги продаж, наносить шкоду національним інтересам держави, а постачання техніки т.з. “міністерствам ДНР” може кваліфікуватись як матеріальне забезпечення терористичної організації, що карається Кримінальним кодексом України.

Олександр Схід

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте