Поліція затримала посадовців Одеської міськради – підозра у «відкатах» на 125 тисяч гривень

25 сентября 2018 г., 11:52:52   1252   0

Трьом фігурантам справи вже повідомлено про підозру. Загальна сума отриманих ними «відкатів» становить 125 тисяч гривень, – інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці у мережі «Фейсбук» у дописі від 20 вересня.

З місця події. Фото зі сторінки Фейсбук Департаменту захисту економіки

Як інформують в Управлінні захисту економіки в Одеській області, викрито та задокументовано злочинну діяльність посадових осіб Одеської міської ради, які діяли під егідою міського депутата. Останні організували корупційну систему укладання договорів та підписання актів виконаних робіт. Сума винагороди складала 10% від суми договору.

У злочинній діяльності, за версією Одеського УЗЕ, були задіяні начальник відділу, головний спеціаліст цього ж відділу Одеської міської ради, керівник комерційної структури та депутат, який керував та контролював діями учасників.

У межах провадження оперативники УЗЕ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської міської прокуратури № 1 задокументували факт вимагання фігурантами 125 тисяч гривень гривень за укладання договору виконання підрядних робіт по 11 об’єктах міста Одеси та в подальшу підписання актів про їх виконання, та безперешкодне перерахування коштів бюджету.

Кошти одержували у кілька етапів та різними методами, особисто в руки та банківську картку.

Під час слідства був викритий факт привласнення комерційної структурою бюджетних коштів.

Правоохоронці затримали керівника комерційної структури та двох посадовців міської ради. Наразі усім фігурантом повідомлено про підозру.

Керівникові товариства повідомлено про підозру за статтею  369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК Україні, посадовцям міськради за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Двох фігурантів затримано у порядку статті 208 КПК України.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте