Ректоршу медуніверситету ім.Богомольця та її чоловіку інкримінують заволодіння грошима громадян Індії

25 сентября 2018 г., 14:46:03   1532   0

До Шевченківського управління поліції Києва звернувся громадянин, який заявив про неправомірні дії ректора Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, завідувача кафедри хірургії цього ж вишу та кількох громадян Індії. Неправомірні дії, на думку заявника, полягають в порушенні умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів, – довідався «Ні корупції!» із ухвали Голосіївського районного суду від 2 липня. Справа стосується періоду 2016 року.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як йдеться в ухвалі суду, відповідно до заяви заявника встановлено, що ректорша Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, її чоловік –  завідувач кафедри хірургії, громадянин Індії (раніше працював при посольстві України в Індії), його помічник та помічниця створили організовану групу з розподілом функцій кожного, в результаті чого розпочали контролювати питання щодо доступу до освіти в зазначеному навчальному закладі громадян Індії. Так, питання щодо вступу до закладу вирішувались за допомогою афільованих компаній, внаслідок чого проводилось завищення вартості навчання в закладі. Таким чином в порушення Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2016 році один із фігурантів справи здійснював підроблення документів від імені абітурієнтівстудентів, навіть за тих студентів, які на той період не перебували на території України.

Виникли претензії у правоохоронців і до процедури державних закупівель у виші. Як зазначається у тексті ухвалі суду, за участю завідувача кафедри хірургії (чоловік ректора) який прикриваючись дружиною – ректором Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, здійснювалась закупівля товару за завищеними цінами у наступних підприємств: ТОВ «Ксенко», ТОВ «Шимюкрейн, ТОВ «Протек Солюшнз Україна», ТОВ «Медхолдінг».

«Таким чином, працівники ВНЗ діючи спільно з пов`язаними фізичними та юридичними особами, – йдеться у матеріалах ухвали, – вводячи в оману абітурієнтів студентів щодо вартості навчання та складання іспитів без перетинання кордону України, заволодівали грошовими коштами гр. Індії».

 Кримінальне провадження №12017100100012170 було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 190 КК України – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство).

Згідно із згаданою ухвалою слідчий суддя Микола Шкірай дозволив старшому слідчому в особливо важливих справах поліції та групи слідчих поліції тимчасово вилучити оригінали документів вишу, зокрема:

– документи щодо проведення екзаменів, заліків викладачами закладу з зазначенням дати (періоду) проведення, назви предмету, місця проведення, анкетних даних та посад викладачів, які приймали екзамени/заліки;

– перелік та документи щодо вступних випробувань для іноземних громадян;

– перелік іноземних студентів в тому числі гр. Індії, які були присутні під час проведення (складання) вказаних екзаменів та заліків з відмітками щодо присутності останніх;

– перелік документів необхідних для вступу до закладу з посиланням на норми та закони діючого законодавства;

– журнали та документальні матеріали щодо отримання запрошень до вступу до ВНЗ студентівабітурієнтів;

– документів в яких зазначені повні анкетні дані, дата народження, паспортні дані, ідентифікаційний код, контактні номери іноземних абітурієнтів та студентів, в тому числі гр. Індії, які вступили до закладу та навчалися в період 01.01.2016-01.01.2018 р.р.;

– документи щодо взаємовідносин ВНЗ з компаніями «Edu-Vita», «Edu - Swift», «Edu-Fact.

Ця ухвала слідчого судді Шкірая, згідно з Законом, оскарженню не підлягає.

Імен фігурантів справи, у тому числі і ректорші вишу, у постанові суду не називається. Втім загальновідомо, що багаторічною керівницею Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця була громадянка Катерина Амосова, ім’я якої пов’язане із низкою скандалів. Зокрема, як загальновідомо, в Міністерстві охорони здоров’я її відсторонили від керівництва медичним вишом, однак нещодавно суд її поновив на посаді. У Міністерстві охорони здоров’я не визнають Катерину Амосову як керівника вишу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте