Як Гостомелська школа з рук в руки переходила

26 сентября 2018 г., 08:59:02   770   0

У  Гостомелі свято – початкова школа № 15, яка не змогла розпочати навчальний рік 1 вересня 2018 року, нарешті відкрила двері для учнів https://www.gostomel-rada.gov.ua/news/3109-u-pochatkovij-zsh-15-sogodni-drugij-den-narodzhennya! Чому не розпочався навчальний рік як слід – бо наприкінці серпня «раптово» виявилося, що приміщення школи не належить школі, перебуває в аварійному стані і вчити дітей в ньому неможливо https://www.poglyad.tv/u-gostomeli-zakryvayut-shkolu/  . Але власниця приміщення великодушно передала його через договір дарування місцевій громаді https://www.gostomel-rada.gov.ua/news/3107-primishchennya-zsh-15-u-vlasnosti-gromadi. Мені стало цікаво, хто ж ця доброчинниця, яка безкоштовно робить такі подарунки?

В матеріалі на офіційному сайті Гостомельської селищної ради https://www.gostomel-rada.gov.ua/news/3109-u-pochatkovij-zsh-15-sogodni-drugij-den-narodzhennya зазначається, що власницею приміщення була Ольга Юріївна Прилипко. Дивне співпадіння – адже голова селищної ради Гостомеля також має прізвище Прилипко! І звуть його Юрій. Я спробував перевірити, чи не є Ольга Юріївна донькою голови селищної ради міста Гостомель . Бо відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» члени сім’ї - особи, які перебувають у шлюбі, а також їхні діти, у тому числі повнолітні, батьки, особи, які перебувають під опікою і піклуванням, інші особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки (крім осіб, взаємні права та обов’язки яких не мають характеру сімейних), у тому числі особи, які спільно проживають, але не перебувають у шлюбі – відповідно до статті 46 цього Закону мають зазначатись в декларації посадовця, а також там мають бути зазначені об’єкти нерухомого майна, які перебувають у власності членів сім’ї. Але виявилося, що ані в декларації за 2017 рік https://public.nazk.gov.ua/declaration/39b1039e-6453-4a33-a9d1-254b3c2ab1ed,  ані в декларації за 2016 рік https://public.nazk.gov.ua/declaration/39b1039e-6453-4a33-a9d1-254b3c2ab1ed, ані в декларації за 2015 рік ще за старою формою https://www.gostomel-rada.gov.ua/attachments/article/1515/%D0%94%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F%20%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%BE.pdf жодної інформації про дітей Юрія Прилипко немає. Серед членів сім’ї зазначена лише дружина, і в неї – немає ані нерухомості, ані транспортних засобів тощо. Хоча відповідно до інформації на офіційному веб-сайті Гостомелської селищної ради у Юрія Прилипко аж троє дітей. https://www.gostomel-rada.gov.ua/city-council/miskij-golova .

Тож ми можемо лише припускати, що Ольга Юріївна Прилипко є донькою селищного голови Гостомеля – виходячи зі спів падіння прізвища і відповідності по-батькові. Чому Юрій Ілліч Прилипко «забувся» записати її в свої декларації – мені невідомо.

Цікаво, що Ольга Юріївна взагалі любить школи. Відповідно до Реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців вона також є співвласницею  Товариства з обмеженою відповідальністю "Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів: початкова школа, гімназія, ліцей - "ВОРЗЕЛЬ"(ТОВ "ЗО "ВОРЗЕЛЬ"), код 40477998.

Загалом Ольга Юріївна є співвласником 8 різних юридичних осіб. Серед яких, наприклад, Товариство з обмеженою відповідальністю "Будівельно-Інвестиційна Компанія "Оріон" (ТОВ "БУДІВЕЛЬНО-ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ "ОРІОН"), код 34780275, яке активно будує і продає квартири в Ірпінському регіоні, зокрема і в місті Гостомель. До речі «аварійну» школу № 15 мали «перебудовувати» також за участю цієї компанії.

Добре, що все закінчилося добре. Добре, що Ольга Юріївна Прилипко виявилася такою доброю і душевною людиною, що передала місцевій громаді школу, та ще й безкоштовно. Щоправда залишаються питання – як саме приміщення школи опинилося в її приватній власності, адже школа побудована у 1947 році? Чи не було тут якогось впливу з боку селищного голови Гостомеля Юрія Прилипко? І чому саме в декларації Юрія Прилипко немає жодної згадки про Ольгу Прилипко і про її статки?

Алі Сафаров

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте