Голову Бахмутської райради підозрюють у скупці земель по фіктивних договорах

26 сентября 2018 г., 13:49:33   1440   0

Прокуратура Донецької області розслідує кримінальне провадження за підозрою голови Бахмутської районної ради у незаконному збагаченні, декларуванні недостовірної інформації та зловживанні владою, – розповідають «Наші гроші» із посиланням на ухвалу Краматорського міського суду від 6 вересня.

 

Голова Бахмутської райради Євген Пластун. Фото з сайту «Наші гроші»

У ході розслідування встановлено, що голова Бахмутської районної ради всупереч встановленим законом порядку фактично володіє та контролює діяльність підприємств ТОВ Агрофірма «Слав-Агро», ФГ «Масімус-1» та ТОВ «Агрофірма Шевченківська», незаконно набуваючи у власність активи, та вносить завідомо недостовірні відомості до декларації.

 

Слідство вказує, що голова райради через свою довірену особу бере участь у скуповуванні земель. Так, його довірена особа за готівку купує у громадян землі сільськогосподарського призначення, які у подальшому оформлюються у власність голови райради за договорами міни та заповітами.

26 червня у цієї довіреної особи правоохоронці провели обшук, під час якого вилучили чорнові записи, а саме зошити які містять відомості про передачу громадянам грошових коштів та рукописні написи з номером банківської платіжної картки.

Крім того, у той же день були проведені обшуки за адресами розташування компаній «Слав-Агро», «Масімус-1» та «Агрофірма Шевченківська». 27 червня суд наклав арешт на вилучені сотні договорів оренди, чорнові записи, звіти, печатки та грошові кошти.

«Наші гроші» нагадують, що у листопаді 2015-го року головою Бахмутської райради був обраний Євген Пластун.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте