Екс-співробітнику СБУ повідомлено про підозру у вимаганні хабаря на 50 тисяч доларів

26 сентября 2018 г., 16:07:40   940   0

Цього тижня, 25 вересня, детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому оперуповноваженому ГУ СБУ у м. Києві та Київській області про підозру у вимаганні неправомірної вигоди в розмірі 50 тисяч доларів США та зловживанні впливом, – розповідає сайт НАБУ.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як встановило слідство, підозрюваний, який на момент вчинення злочину обіймав посаду оперуповноваженого ГУ СБУ у м. Києві та Київській області СБУ (наразі ця особа працює в органах Державної фіскальної служби), запропонував комерційній компанії допомогу у поверненні обладнання, вилученого під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він зголосився вплинути на слідчого у кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили устаткування. Натомість співробітник СБУ зажадав від підприємців 50 тис. дол США за власні «послуги».

Крім того, в ході досудового розслідування задокументовано факти у висловленні колишнім оперуповноваженим вимоги про подальшу періодичну передачу йому неправомірної вигоди за невтручання в здійснення належної господарської діяльності зазначеної компанії.

Дії екс-посадовця СБУ попередньо кваліфіковано за частиною 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте