У Бердянську за бездіяльності місцевої влади відбувається захоплення землі фірмами, пов’язаними з нардепом О. Пономарьовим

27 сентября 2018 г., 09:13:31   1244   0

Бердянський дитячий оздоровчій табір «Факел» є структурним підрозділом приватного підприємства "Курорти Приазов`я" і розташований на чотирьох прилеглих одна до одної земельних ділянках по вулиці Бахчисарайській.

Дитячі табори на цих ділянках були розташовані ще за радянських часів і довгі десятиліття їх межі були незмінними. Проте, на початку літа 2017 року місцеві жителі помітили, що з боку вулиці Бахчисарайській власники табору почали будувати нову огорожу, висунувши її на 5 метрів вперед від старої.

  Це було зроблено уздовж двох ділянок, позначених на скрін-шоті Публічної кадастрової карти України цифрами 3 та 4. Ще раніше аналогічним чином було збільшено і ділянку, яка позначена на карті цифрою 2. Враховуючи, що загальна довжина винесеної вперед огорожі складає близько 500 метрів, можна стверджувати, що територію «Факелу» була збільшена за рахунок земель громади що найменше на 25 соток. На карті добре видно, що лінія межі усіх чотирьох ділянок табору є абсолютно рівною, але в дійсності на сьогодні вона виглядає ось так.

При цьому, згідно інформації Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, жодних змін щодо розміру площі земельних ділянок з кадастровими номерами 2310400000:01:009:0012 та 2310400000:01:009:0069  станом 31 липня 2018 року не проводилось.

Зауважу, що захоплену частину землі апріорі не можна придбати законним шляхом, оскільки як окрема ділянка вона не існує. Відповідно до листа Держгеокадастру, єдина створена ділянка, яка межує з територією оздоровчого табору «Факел» з боку вулиці Бахчисарайської, має номер 2310400000:01:009:0066

 і розташована поруч із захопленим відрізком землі.

Хто ж є власником ділянок, уздовж яких було висунуто огорожу? Згідно до інформації публічної кадастрової карти України, одна з них належить приватному підприємству "Курорти Приазов`я",

інша (як і невеличка ділянка між ними, яка донедавна слугувала відкритим загальнодоступним проходом) – товариству з обмеженою відповідальністю "Бердянський двір", яке не дивлячись на назву, зареєстроване у місті Приморськ Запорізької області.

Така узгодженість дій пояснюється тим, що обидві ці фірми мають спільного власника на ім’я Ігор Добича, відомого як помічник місцевого депутата Верховної Ради Олександра Пономарьова.

Серед бенефіціарів ПП "Курорти Приазов`я" також фігурує і його дружина Олена Добича, яка є родичкою Олександра Пономарьова. А першим керівником цього підприємства, згідно даних аналітичного ресурсу «YouControl», був сам народний обранець.

Щодо ТОВ "Бердянський двір", то серед його засновників фігурують інші родичі Олександра Пономарьова - Валерій та Руслан.

Пряме відношення до "Курортів Приазов`я" має і секретар Бердянської міської ради діючого скликання Олексій Холод, який до свого обрання на цю посаду працював там в якості заступника директора з комерційних питань. Інформація про це міститься на сайті Центральної виборчої комісії.

Тож не дивно, що жодних заходів для припинення самовільного захоплення зазначеної ділянки, місцевою владою прийнято не було. Про це красномовно свідчить відповідь на інформаційний запит за підписом заступниці бердянського міського голови с земельних питань Оксани Дєєвої.

Враховуючи те, що перед заняттям своєї посади Оксана Дєєва працювала інженером-землевпорядником в товаристві з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Приазовська», у переліку засновників якого значаться Руслан та Юрій Пономарьови, справа повернення захопленої земельної ділянки бердянській громаді, наразі виглядає сумнівною.

позує біля банеру з логотипами підприємств, що входять до сфери впливу народного депутата О. Пономарьова.

Схоже, це той випадок, коли ситуацію може виправити лише тиск громадськості!

Олександр Пилипенко 

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте