Як комунальні підприємства Кіровоградської області приховують інформацію

28 сентября 2018 г., 09:04:54   1539   0

2 березня депутати Кіровоградської обласної ради проголосували за проект рішення «Про внесення змін до окремих рішень обласної ради та приведення їх до вимог чинного законодавства України щодо діяльності комунальних підприємств, установ і організацій та вирішення кадрових питань», ініційований експертами ГО «Асоціація Політичних Наук» та Центру «Ейдос».

Через півроку після ухвалення даного рішення експерти «АПН» вирішили перевірити, чи справляються комунальні підприємства області. Як виявилось, не справляються. Жодне з підприємств не оприлюднило хоча б половини потрібної інформації. Особливо відзначились КП «Поліграфія» та Автомобільна база обласної ради – вони нічого не оприлюднили.

«Таке нехтування вимогами законодавства відверто дивує. Наразі ми готуємо скарги на ці комунальні підприємства», - наголосила аналітик ГО «Асоціація Політичних Наук» Юлія Бочарова-Туз.

Загалом же відсоток оприлюднення інформації комунальними підприємствами обласної ради коливається між 30 і 48%. Максимальну кількість необхідних даних розкрило КП по управлінню будинками обласної ради.

«Якщо говорити про КП, які належать обласній раді, то найпростіше вони діляться інформацію про статут, назву і структуру. Більшість підприємств таки оприлюднила фінансову звітність за 2017 рік та два квартали 2018. А от з попередніми роками ситуація менш райдужна», - розповіла Юлія Бочарова-Туз.

Що ж стосується закупівель, договорів та фінансових асигнувань комунальних підприємств, то її не оприлюднив ніхто.

«У багатьох КП обласної ради навіть немає сайтів. І інформацію про них знайти дуже важко. Якщо людина не обізнана з тонкощами сайту обласної ради, вона ніколи не дізнається про фінансові показники того чи іншого КП за 2017 рік, наприклад. А якщо сайт є – то інформації на ньому катастрофічно мало. На нашу думку, йдеться про небажання ділитись інформацією з громадою. Ми будемо шукати можливості виправлення ситуації. Спочатку намагатимемось вирішити ситуацію переговорами з керівництвом обласної ради і комунальних підприємств. А потім, у разі невдачі, звертатимемось зі скаргами до відповідних органів», - резюмував Дмитро Сінченко, голова АПН.

Олена Сінченко, ГО «Асоціація Політичних Наук»

Даний блог створено вказаним тут автором у рамках проекту «Блогери України проти корупції», за підтримки фонду Black Sea Trust. ГО «ІМІ» та Black Sea Trust можуть не погоджуватися з думкою автора блогу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте