Податківець за три тисячі гривень хабаря отримав три роки. В апеляції вирок скасували

28 сентября 2018 г., 10:08:48   1212   0

Старшого оперуповноваженого Державної податкової інспекції у Київському районі Харкова, лейтенанта податкової міліції у жовтні 2017 року було засуджено на 3 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади працівника правоохоронного органу строком на 2 роки. Київський районний суд Харкова визнав чоловіка винним за частиною 1 статті 368 ККУ, – дізнався «Ні корупції!» подробиці справи із ухвали Апеляційного суду Харківської області від 19 червня.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як йдеться у матеріалах справи, податківець прийняв пропозицію та обіцянку неправомірної вигоди від директора ТОВ «Будинок імпорту» за вчинення в інтересах останнього дій, з використанням свого службового становища.

Як було з’ясовано у суді, 9 грудня 2015 року оперуповноважений податкової, усвідомлюючи, що до кола його службових обов`язків та компетенції входить складання рапорту про підтвердження фактичного місця знаходження ТОВ за вказаною у заяві адресою, зателефонував до директора ТОВ «Будинок імпорту» та запропонував йому зустрітись з метою складання рапорту про дійсні відомості цієї фірми.

10 грудня 2015 року в денний час біля будівлі Київської ОДПІ м.Харкова податківець зустрівся із директором фірми та прийняв для себе пропозицію та обіцянку неправомірної вигоди від директора для позитивного вирішення питання щодо надання довідки платника ПДВ для ТОВ «Будинок імпорту» – 3 000 гривень.

Власне за такі дії суд першої інстанції і присудив обвинуваченому термін ув’язнення на три роки.

В апеляційній сказі прокурор наголосив на м’якість такого вироку і просив суддів апеляції призначити обвинуваченому 6 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов`язані з виконанням владних повноважень та функцій держави на 3 роки, з конфіскацією всього належного йому майна.

Обвинувачений податківець, у свою чергу, у своїй апеляційній скарзі поставив питання про скасування вироку суду першої інстанції та закриття кримінального провадження за відсутністю у його діях складу кримінального правопорушення, посилаючись на істотні порушення вимог кримінального процесуального закону та невідповідність висновків суду фактичним обставинам кримінального провадження. Зазначив, що висновки суду про доведеність винуватості базуються на доказах, які були отримані незаконним шляхом та неправдивих показах свідка – директора ТОВ.

Дослідивши аргументи усіх сторін, судді Анатолій Люшня, Володимир Плетньов та Сергій Шабельніков дійшли висновку, що висунуте обвинувачення оперуповноваженому ДПІ є неконкретним, чим порушено його право на захист від конкретного обвинувачення, що згідно частиною 1 статті 412 Кримінально-процесуального кодексу України є істотним порушенням вимог кримінального процесуального закону і відповідно до пункту 3 частини 1 статті 409 КПК України – є підставою для скасування судового рішення.

В підсумку судді Апеляційного суду Харкова скасували вирок Київського районного суду Харкова та призначили новий розгляд справи у суді першої інстанції. При цьому для обвинуваченого судді залишили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до середини липня. А чи має можливість обвинувачений вийти під заставу – це, вирішили судді апеляції, повинні визначити не вони, а суд першої інстанції, який наново розглядатиме справу.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте