Внутрішня безпека хотіла покарати поліцейського за неточність у декларації, яку заповнювала дружина

29 сентября 2018 г., 08:17:44   838   0

У Житомирському управлінні Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції виявили, що поліцейський-водій взводу реагування роти Управління поліції охорони в Житомирській області не повідомив НАЗК у відповідній електронній декларації про отримання права власності на земельну ділянку розміром 20 000 кв.м, – довідався «Ні корупції!» із постанови Богунського районного суду Житомира.

Фото ілюстраційне, взяте з відкритих джерел

Як дослідили у внутрішньої безпеці, у декларації за 2017 рік водій-поліцейський відобразив відомості про перебування у нього на праві власності з 23.10.2017 земельної ділянки площею 20 000 м.кв. вартістю 87 103 гривень. Проте повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв`язку з набуттям права власності на вказану земельну ділянку на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції подано не було. Таким чином, за версією сторони обвинувачення, поліцейський порушив вимоги Закону «Про запобігання корупції». Відтак прокурор у суді просив визнати поліцейського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією та покарати штрафом.

Поліцейський-водій у судовому засіданні пояснив, що дійсно отримав як учасник бойових дій земельну ділянку, в державному акті її вартість вказана не була. В подальшому він уклав з ПОСП «Колос» договір оренди строком на 7 років і саме в цьому договорі вже була визначена вартість земельної ділянки орендарем, але він не звернув на це увагу. Зазначив також, що земельну ділянку приховувати не мав на меті, оскільки у щорічній декларації за 2017 рік було вказано про її наявність.

Свідок – дружина поліцейського, – пояснила суду, що декларацію чоловіка заповнювала вона. Вартість земельної ділянки взяла з договору оренди, оскільки грошової оцінки її не було.

Інший свідок пояснив суду, що дійсно уклав з поліцейським-водієм договір оренди земельної ділянки 27 жовтня 2017 року. Вартість земельної ділянки визначалась з аналогічних договорів оренди, оскільки грошової оцінки земельної ділянки не було.

В результаті суддя Наталія Гулак вирішила провадження по справі про притягнення до адміністративної відповідальності поліцейського-водія закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Постанова не була оскаржена у порядку апеляції, відтак набула законної сили уже через 10 днів після її винесення.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте