Підприємець вказав, що офіцер вимагав від нього 6 тисяч хабаря. У поліції злочину не виявили

29 сентября 2018 г., 16:03:33   1302   0

Громадянин України, фізична особа-підприємець, заявив до військової прокуратури Вінницького гарнізону, буцімто військова посадова особа Вінницького гарнізону вимагає від нього неправомірну вигоду у 6 тисяч гривень, – стало відомо «Ні корупції!» із ухвали Вінницького міського суду від 1 серпня.

Фото ілюстраційне, взяте із відкритих джерел

Як можна довідатися із матеріалів справи, ФОП переміг через систему «ProZorro» щодо ремонту покрівлі корпусу Військово медичного клінічного центру Центрального регіону у Вінниці, а військові не поспішали підписати акти виконаних робіт і, відповідно, виплатити підприємцеві всю суму за виконану ним роботу. Аби підписати акти, стверджував підприємець, у нього нібито вимагали неправомірну вигоду.

Як можна зрозуміти із матеріалів, описаних у постанові суду, представники поліції – зокрема Управління захисту економіки, – долучали заявника до проведення негласних слідчих дій, але в їх результаті факт вимагання неправомірної вигоди не підтвердився.

В підсумку старший слідчий Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області закрив кримінальне провадження за заявою підприємця. Останній оскаржив таку постанову старшого слідчого поліції у Вінницькому міському суді.

В судовому засіданні заявник-ФОП підтримав вимоги своєї скарги, просив суд скасувати постанову слідчого про закриття кримінального провадження. Прокурор у судовому засіданні повідомив, що досудове розслідування кримінального провадження проведено повно, всебічно та об’єктивно, досліджено всі обставини справи, а тому просив відмовити в задоволенні скарги.

В підсумку слідчий суддя Андрій Михайленко відмовив заявнику у його скарзі. Тобто, іншими словами, суддя визнав правомірними дії поліції щодо закриття кримінального провадження.

Заявник мав 5 днів щоб оскаржити ухвалу суду першої інстанції, однак цього не зробив. Відповідно 7 серпня постанова судді Андрія Михайленка набула законної сили.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте