Суддя-корупціонер Меденцев утік, але з посади не звільнений

18 апреля 2016 г., 14:16:07   996   0

Меденцев 1 фотоСуддя-корупціонер, якого сьогодні, 18 квітня,  НАБУ викликало на допит, давно втік, його місцезнаходження невідоме, однак  він і досі не звільнений з роботи.

Раніше ми вже повідомляли про суддю Господарського суду Одеської області Павла Меденцева – два роки тому він попався на великому хабарі в 570 тисяч гривень.

Як розповіли у прес-службі Національного антикорупційного бюро України, навесні 2014 року Павло Меденцев був викритий силами МВС та Генпрокуратури на отриманні неправомірної вигоди. У травні того ж року суддя зник, його було оголошено у всеукраїнський розшук, у червні 2015 року Верховна Рада дала дозвіл на його арешт, а в січні 2016 року дане кримінальне провадження було передано до НАБУ.

«Детективи Бюро звернулись до Інтерполу, оголосили його у міжнародний розшук. 1 березня даному судді було повідомлено про підозру за частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, це прийняття пропозиції або отримання неправомірної вигоди. Повідомлення, оскільки його фізично не могли знайти, про підозру надіслали листом за адресою реєстрації, місцем роботи, також під підпис вручили його родичам і його адвокату. На початку квітня Солом’янський районний суд виніс ухвалу на здійснення спеціального досудового розслідування за відсутності підозрюваного», – повідомили у прес-службі.

Слід зазначити, що досудове розслідування може тривати й без присутності підозрюваного. Місцезнаходження Меденцева НАБУ наразі невідоме. Коментувати ситуацію в Генпрокуратурі відмовились, відсилаючи до НАБУ, яке зараз веде цю справу.

Як розповіли в Господарському суді Одеської області, де досі Павло Меденцев значиться як той, що там працює, він давно не з’являється на робочому місці. Але його досі не звільнили:

«На сьогоднішній день він у суд не з’являється. Як нам відомо, Вища Рада юстиції зараз розглядає питання подання Президенту про його звільнення. Його не звільнено, але він не працює. Нам не відомо, чи він зник з території України», – підкреслила представник гарячої лінії суду.

Чи нараховується не звільненому судді  зарплатня, представник Господарського суду Одеської області відповісти не змогла.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте